STEG 1 - SKAPA EN ANVÄNDARE PÅ SAJTEN

För att börja använda denna QR kods generator så behöver du skapa en användare på denna sajt. Det är kostnadsfritt!  Klicka på "Skapa inloggning" till vänster - använd formuläret.

Efter att du har registrerat dig skickas det ett mail med lösenord till den epostadress som du har angett.

STEG 2, LOGGA IN

För att du ska kunna spara dina koder och göra nya så behöver du logga in. Dessa uppgifter får du/har du fått från mailet med som gick till den epostadress du hade uppgivit. Fyll i dessa uppgifter i innloggningsrutan till vänster. Klicka på logga in.

STEG 3, DAGS ATT KREERA QR KODER

Nu är det dags att börja göra koder - du väljer i menyn vad för slag koder du ska göra. När du loggat in så finns en ny meny i topp som heter; "MINA QR KODER" där kan du välja på följade olika QR funktioner:

url, sms, text eller en kalenderhändelse. 

PS. Det är egentligen fem stycken val - om du i textrutan på vanlig text börjar med mailto: - sedan mail adress, så blir det en QR mailfunktion.

- du kan även använda din mobil och logga in - generera QR koder - spar ner koden i bildbilblioteket på mobilen.

Skriv ut

Vikten av att mobilanpassa sajter

Skriven av gunnar. Posted in Start

Av de saker som kommer på topplistan av; QR koder -viktigt att tänka på, så kommer nog mobilanpassning av sajten/sajterna - landningssidan, kampanjsajten, högst upp. Det är absolut bland de viktigaste sakerna att tänka på.

Mobilanpassning och funktion, vad ska besökare göra på din mobilsajt? Budskap, interaktion, återkoppling..? Eller är mobilsajten bara en förstärkning av budskapet i print? Eller ska det köpas, bokas, medlemskap i vadå? - maillista m.m.

Tid är pengar, tid är en av de nyckelfaktorer som man måste räkna med i mobilsurfning. Det kan inte ta för lång tid att ladda kampanjsajten. Små bilder, anpassade, bra grafik, anpassat. Storlek på text, anpassat. Mailto länkar, sms länkar - anpassa så att besökaren kan agera, klicka och ringa direkt. Klicka och maila direkt.

Formulär - tänk på att... fåtal rader, utformning, svarknappar som syns - anpassad grafik. Efter svarsklick - vart hamnar besökaren då? Vad vill du att besökaren ska göra?

QR-reader iTunes

i-nigma QR Code, Data Matrix and 1D barcode reader - 3GVision

QR Readers

Android Market

TU, som låtit fram denna generator som skapar säkra QR-bilder/koder med följande funktioner:

  • Lägger till en post i användarens kalender
  • Skapar en textruta som kommer upp i användarens mobil
  • Skapar en url-änk som leder till t ex en mobilsajtssida eller ett YouTube-klipp
  • Skapar ett sms som skickas från användaren till valt mobilnummer